FAQ

Een antwoord op al uw vragen

Is er een opvolger van Sage DBFACT?

In de strikte zin van het woord is er geen rechtstreekse opvolger van Sage DBFACT,  Maar Sage 100 is een waardige vervanger voor een groot deel van de Sage DBFACT klanten. Voor  een aantal gebruikers van Sage DBFACT zal het interessanter zijn om te kiezen voor Sage BOB of Sage X3.

Is er een vaste aanpak/methodiek voor een migratie?

Ja, er wordt altijd gestart met een analyse van de processen van de klant. Dan wordt er gekeken welke gegevens zeker overgenomen moeten worden vanuit Sage DBFACT. In een volgende stap wordt de Sage-oplossing geïnstalleerd en op maat geparametriseerd. Na oplevering volgt een opleiding voor de gebruikers en gaat ook de support van start.

Wanneer stopt de ontwikkeling van Sage DBFACT?

Sage België gaat tot 31/12/2020 door met ontwikkeling om in alle contractueel verplichte updates te voorzien, zoals updates bij wijzigingen in de Belgische wetgeving en fiscale regelgeving plus alle eventuele aanpassingen om een nieuwe versie van Microsoft Windows te ondersteunen. Sinds een paar maanden worden er geen nieuwe functies meer ontwikkeld voor Sage DBFACT.

Kan ik Sage DBFACT blijven gebruiken, ook na het einde van de supportperiode?

Wie Sage DBFACT heeft aangekocht in een licentiemodel kan, ook al kunnen we het absoluut niet aanbevelen, Sage DBFACT blijven gebruiken. Zolang je zelf de software stabiel in werking kan houden en je bedrijf een correcte gebruikerslicentie heeft, kan je de software blijven gebruiken. Er zullen geen technische upgrades noch patches meer komen na het eind van de supportperiode. De software zal evenmin updates krijgen voor wijzigingen in de Belgische wetgeving en fiscale regelgeving. Wie de software heeft aangekocht in een (gemengd) huurmodel zal alleen nog de gegevens kunnen raadplegen na afloop van de contractuele huurperiode.

Hoe lang op voorhand moet ik mijn migratie inplannen?

De support voor Sage DBFACT stopt op 31 december 2020, dan worden er ook geen updates, upgrades en patches meer voorzien voor de software. Het is aanbevolen om niet te wachten tot slechts een paar maanden voor het eind van deze supportperiode. Informeer daarom zo snel mogelijk bij Sage naar de beschikbare capaciteit om tijdig je migratie te reserveren.

Wanneer verdwijnt Sage DBFACT definitief?

Sinds een paar maanden worden er geen nieuwe functies meer ontwikkeld voor Sage DBFACT. De support voor Sage DBFACT stopt op 31 december 2020, dan worden er ook geen updates, upgrades en patches meer voorzien voor de software. Sage DBFACT is vanaf heden niet meer beschikbaar om aan te kopen, niet voor nieuwe klanten maar evenmin voor bestaande klanten die hun programma wensen uit te breiden.

Wordt het supportcontract van Sage DBFACT nu goedkoper?

De voorwaarden voor de supportcontracten blijven dezelfde als voordien. Op 31 december 2020 worden alle dan nog lopende supportcontracten stopgezet. Tot die datum respecteert Sage alle contractuele afspraken.

Wat is er nog inbegrepen in het supportcontract van Sage DBFACT?

Naast toegang tot de helpdesk zijn alle contractueel verplichte updates voorzien, zoals updates bij wijzigingen in de Belgische wetgeving en fiscale regelgeving plus alle eventuele aanpassingen om een nieuwe versie van Microsoft Windows te ondersteunen.

Wat zit er in Sage 100?

Aan de basis van Sage 100 ligt er een uitgebreid commercieel beheer zoals u vandaag in Sage DBFACT gewoon bent. Daarnaast zijn er extra modules voor boekhouding, CRM, document management, productie, BI, online toegang, scannen van facturen. Nog eens daar bovenop zijn er gecertificeerde add-ons van andere leveranciers, bijvoorbeeld voor warehouse management, timesheets.

Zijn er migratietools beschikbaar?

Ja, er zijn migratietools beschikbaar om de overgang van Sage DBFACT naar Sage 100 te versnellen. De migratietool zorgt voor de overname van de belangrijkste gegevens. Daarnaast zijn er externe partijen die ook een eigen migratietool ter beschikking stellen om zo goed als alle gegevens uit Sage DBFACT foutloos om te zetten naar Sage 100.

In welke talen is Sage 100 beschikbaar?

Sage 100 is standaard beschikbaar in het Nederlands en het Frans. Je kan per gebruiker kiezen of die de Nederlandse dan wel de Franse versie gebruikt.

Wat is het prijsmodel van Sage 100?

Sage 100 is beschikbaar aan een vaste kost per gebruiker per maand voor de software, met updates inbegrepen in die maandelijkse prijs. Er is geen aankoop van softwarelicenties nodig noch mogelijk, je huurt de gebruikerslicenties.

Is Sage 100 een cloudsoftware?

Sage 100 is een cloud-enabled software die je toelaat om de software overal te gebruiken. Standaard werkt iedereen op z’n eigen pc met een geïnstalleerde versie van Sage 100. Daarnaast heeft iedereen optioneel volledige toegang via de internetbrowser van gelijk welke pc door middel van een gebruikersnaam en een wachtwoord. Er zijn ook verschillende apps voor Sage 100 om de software te gebruiken op je smartphone. Bovendien is Sage 100 volledig geïntegreerd met Microsoft Office 365.

Hoe veilig zijn mijn gegevens in Sage 100?

De gegevens in Sage 100 worden beheerd door Microsoft SQL Server, de meest stabiele en meest gebruikte databasesoftware ter wereld. Het betekent dat de gegevens op zichzelf op de meest veilige manier worden opgeslagen en dat back-ups automatisch kunnen verlopen om bij eventuele problemen onmiddellijk naar een zeer recente kopie te kunnen terugkeren.

Hoe kan ik mijn maatwerk op Sage DBFACT migreren?

We raden aan om alle maatwerk op Sage DBFACT vooraf grondig te evalueren. Niet alle maatwerk uit het verleden is voldoende relevant om te blijven gebruiken in de toekomst. Heel wat maatwerk zal je bovendien niet moeten vervangen omdat de functies standaard in Sage 100 vervat zitten. Daarnaast kan het ook interessant zijn om na te gaan of bepaalde standaardmogelijkheden van Sage 100 een goed alternatief bieden voor je huidig maatwerk. Tot slot is het mogelijk om Sage 100 op alle vlakken uit te breiden met maatwerk om al je specifieke processen mee op te nemen in je software.

Wat als ik niet weg wil migreren van Sage DBFACT?

Dan zal Sage België eenzijdig het onderhoudscontract moeten opzeggen, waarbij we de contractuele voorziene opzegtermijn zullen respecteren. De support voor Sage DBFACT stopt in elk geval op 31 december 2020, dan worden er geen updates, upgrades en patches meer voorzien voor de software. We kunnen het niet aanbevelen, maar het is mogelijk om Sage DBFACT nadien te blijven gebruiken. Zolang je zelf de software stabiel in werking kan houden en je bedrijf een correcte gebruikerslicentie heeft, kan je de software blijven gebruiken.

 Mijn Sage DBFACT server crasht, wat nu?

Als houder van een servicecontract voor Sage DBFACT kan je in het geval van een volledige crash tot 31 december 2020 een update bekomen van je softwarelicentie en herbeginnen met een nieuwe installatie van Sage DBFACT.

Kan ik Sage 100 koppelen aan andere Sage producten?

Sage 100 is ontwikkeld volgens een open architectuur, gebruikmakend van de laatste technologieën en API’s wat u in staat stelt een hele reeks toepassingen te integreren met Sage 100. Indien gewenst, is het ook mogelijk om Sage 100 te koppelen aan Sage BOB, de in België meest gebruikte boekhoudsoftware.

Kan ik Sage 100 gebruiken zonder internetconnectie?

Alleen als de server op kantoor staat en alle gebruikers van op hetzelfde kantoor zouden werken, kan je Sage 100 blijven gebruiken bij een onderbreking van de internetverbinding. In alle andere gevallen heb je een internetverbinding nodig.

Wat is de migratie-inspanning naar Sage 100?

De gemiddelde migratietijd is sterk afhankelijk van de functionaliteiten die moeten geïmplementeerd worden.

Wie zorgt voor opleiding van Sage 100, is er een trainingsprogramma?

Voor opleiding kan je terecht bij je Sage-partner die een aangepast programma zal voorstellen.

Wat kost een supportcontract voor Sage 100?

De meest geschikte formule en de kost voor de support kan je bespreken met je Sage-partner.